måndag 5 mars 2012

Lax med spenat och granatäpple - hmmmmmmmmmmmmm.........

Har du oxå problem med vad du skall laga till middag varje dag. Detta är enkelt men magiskt gott. Lycka till.
4 port.

600 g laxfilé
500 g fryst bladspenat
1,5 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
2,5 dl mellangrädde
1 granatäpple

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och lägg i form. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet på spenaten.
Häll över grädden och lägg på laxenen. Press vitlök, salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Dela granatäpple, ta ur kärnorna och strö dem över laxen. (Ta ur kärnorna under rinnande vatten så skvätter det inte så mycket)
Servera med ris eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar